23 Mayıs 2014 Cuma

Biz Hepimiz Gerizekalıyız

Herkese merhaba, 

Bugün sizlerle Kulağa Kaçanlar adlı blogun çok beğendiğim bir postunu paylaşacağım.

Hunisiz Girilmez

Efenim inanmayacaksınız ama gerçekten şahit olduğum bir durum üzere ifade etmeliyim ki: üzerine oturulan bazı koltuklar diğer insanların gerizekalı görünmesine neden oluyor. 

Bakın nasıl oluyor;

Biz Ak Parti’ye oy veren seçmenler olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler üç beş kendini bilmezin “Oy pusulasına Esma yazın.” sözüne aldanıp hepimiz Esma yazacaktık ki son anda süper zekalı genel başkanımız bizi uyardı da onun sayesinde pusulaya yazı yazılmayacağını öğrendik.

Biz CHP’ye oy veren seçmenleri bir kenara bırakın CHP Antalya milletvekilleri olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler Antalya’da doğru adayın kim olduğunu, halkın kimi isteyip istemediğini falan nereden bileceğiz efenim? Tabi ki genel merkezde bulunan süper zekalı partililer daha iyi bilir.

“Ouokl..! artık siyasetten mide fesadı geçireceğim” diyenlere gelsin, biz diğer gerizekalılar;

Biz üniversite hocaları olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler hayatımız boyunca okuruz, yazarız, konuşuruz amma Neyi? Ne zaman? Nasıl? Yapacağımızı kat'a kestiremeyiz. O yüzden başımızda bir büyüğümüz olan YÖK hazır bulunurda biz yol yöntem bilmezlere süper zekalı kurumumuz YÖK yön verir. Yoksa maazallah sapıtıveririz. 

Biz sanatçılar yok mu? Biz sanatçılar olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler yıllarca tek kişi bile izlese diye düşünerek Tiyatro, Bale, Opera gibi sanat dallarını yeşertmeye çalıştık. Bunu azda olsa devlet desteğiyle yaptık ama farkına vardık ki devletin tüm parasını sıfırlamışız efenim. O yüzden değerli meclis,  TÜSAK (Türkiye Sanat Kurumu)kurulması  için bi çalışma başlattı da rahatladık. Bundan böyle hangi sanatın devam edeceğine karar verirken iki önemli nokta olacak 1- Kazandığı para(Örneğin: Recep İvedik Balesi, Sabit Kanca Operası) 2- TÜSAK’ta çalışan 11 tane memur(Örneğin: Trt1, Trt2, Trt3, Trt4, Trt5, Trt6, Trt7, Trt8, Trt9,… Trt forever!). Neyse efenim özetle artık sanatla ilgili karar veren 11 süper zekalı memurla “sanatta durmak yok yola devam” diyoruz.

“Her cuma bir film sallıyorum, Google’a gir, örneğin Komedi filmleri, Yerli komedi filmleri  bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin. Bu filmler iyi makara.” diye bu konuya da kızıyorsanız, gelelim biz diğer gerizekalılara.

Biz internet kullanıcıları olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler kendimize hangi sitenin zararlı olduğunu hiç bilemedik hatta bırakın efenim siteyi, Twitter’da kimi takip edeceğimizi Youtube’de neyi izleyeceğimizi bile kestiremeyiz. Bizler her atılan tweete inanan aciz kullar olarak kendi çocuğumuzu, ailemizi internetin zararlı sitelerinden korumamız gerektiğinden de bihaberiz. Dış güçlerin mihrak mihrak kol gezdiği bu internette bize doğruyu gösterip yanlışlardan men eden süper zekalı TİB yetkilileri olmasa halimiz nicedir.

Biz kadınlar olarak gerizekalıyız. Çünkü biz kadınlar kürtaj karırı vermenin ne demek olduğunu bilmezken, nasıl giyinmemiz gerektiğine karar veremezken, eğitim alamazken, çalışma hayatına giremez velev ki girdik cam tavanlarla üzerimiz örtülürken nasıl olurda üç tane büyük şehirde belediye başkanlığını kazanırız. Efenim bu tabi ki bizlerin elimizin hamuruyla olacak iş değil. Biliyoruz ki bu başarı partilerimizde görev yapan tüm erkeklerin bizlere bir lütfu. Bu yüzden bize bunu bahşeden Ak Parti, CHP ve BDP’li süper zekalı erkeklere teşekkür ederken. Tüm yurtta üç kadının büyük şehir başkanı olmasını haber yapan basın mensuplarına da itidal çağrısında bulunuyoruz. Endişe etmeyin! Süper zekalı erkeklerin yardımıyla elimizden geleni yapacağız.

“Yav he he.” Diyenlere gelelim son gerizekalıya.

Biz bu yazıyı yazanlar olarak gerizekalıyız. Çünkü biz yukarıda bulunan her bir harfi sanki o koltuklara yapışmışcasına yazdık. “Biz” diyerek sizden göründük ama hep kendi bildiğimizi okuduk. Dolayısıyla bu yazıdaki her bir satır bize şunu haykırdı: 
Üç cümleyle insanlara akıl verebileceğini sanan süper zekalı yazar. 

Tek bir gerizekalı var oda sensin!

Hep sendin.




Ayrıca Blogspot başlıklı postunu da okumadan geçmeyin. 

9 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın @Mehtap ULUIŞIK galiba benim cevap vermem gerek. Belli ki yazının tamamını okumak size zül geldi sadece başlığı bile okumuş olsanız son tahlilde aynı kanıdayız.

      "“Yav he he.” Diyenlere gelelim son gerizekalıya." kısmından sonrasını okumak için kıymetli vaktinizi harçamak isterseniz bir gün, okumadığınız yazıyla aynı fikirde olduğumuzu göreceksiniz. :)

      Sil
    2. Mehtap, canım ben senin yazıyı yanlış anlamış olabileceğini düşünüyorum. Umarım sakince okuyup yazıda yanlış bir durum olmadığının farkına varırsın. Ya da yazıdaki fikirlere katılmıyorsan bile bunu doğru bir tarzda dile getirmende sakınca görmüyorum Ancak, blogumda hiç kimseye hakaret edilmesine izin veremem. Bu konuda beni anlayacağını düşünüyorum. Bu davranışı senden göreceğimi düşünmezdim. Kusura bakma yorumunu kaldırmak durumundayım.

      Sil
  2. Ben sonuna kadar okudum yazıyı. Eleştirel bir bakış açısıyla okuyan herkes yazıda ne denmek istediğini rahatlıkla anlayabilir. Yazı mutlaka sonuna kadar okunmalı. Yaw he he ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı sonuna kadar dikkatlice okunmadığında yanlış anlaşılmaya neden olabiliyor malesef.

      Sil
  3. Okudum hepsinj ve cok yerinde bir yazi olmus bence, sarkastik ve ironik diyor almanlar türkcedede öyledir herhalde, insanlara nasil cocuk/koyun/cahil/bos insan gibi davranip yöneltigindi göz önüne sermis, maalesef bir tek türkiye degil, tüm dünyada halklari bu sekilde ezmeye calisiyorlar, ama en tuhafi insanlar alis.is artik farkina bile varmiyorlar, varsalarda karsi gelemiyorlar zaten :(

    YanıtlaSil
  4. Meğerse hepimiz gerizekalıymışız da benim haberim bile yokmuş.Allah sonumuzu hayır etsin demek istiyorum.Çünkü o kadar çok ayrıştık ki yazının bile tamamını okumadan kesin yargılara varıyoruz.Üstelik bunu artık her yerde görmemiz mümkün :(

    YanıtlaSil