28 Ocak 2014 Salı

Kızılcık Şerbeti Yapalım

   Herkese Merhaba,

   Önceki yazımızda kızılcığın faydalarını paylaşmıştım :) Buradan tıklayıp okuyabilirsiniz. Şimdi gelelim kızılcık şerbeti ve kızılcık şurubu yapımına,

    Kızılcık şurubunu önce yazmak istedim. Çünkü bir seferde çok seferlik şerbet hazırlamış oluruz :)

Malzemelerimiz
1 kg Kızılcık
3 Su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su

Bloğuma Adını Veren Kızılcık ve Faydaları

   Herkese Merhaba


   Bugün sizlerle bloguma adını veren kızılcık hakkında biraz bilgi paylaşacağım.

   Kızılcık sonbaharın habercisi olan, antioksidan bir meyvedir. Çok faydalı herkesin mutlaka tüketmesi gereken bir besindir.

   Görüntüsü de çok güzel değil mi?? Hele ki şerbeti çok faydalı ve bir o kadar da güzel olan tadı, kokusu mükemmel. Gelelim faydalarına...

   Antioksidan etkili bir meyvedir. Evet evet doğru okudunuz :) Kızılcıkta bol miktarda flavanoid, karotinoid ve melatonin bulunur. Bu içeriklerinden dolayı kızılcık biz bakımlı bayanların vazgeçilmezi olabilir. Yalnızca antiaging özelliğinden dolayı bile tüketebilirsiniz:)

22 Ocak 2014 Çarşamba

Günlük Kullandığım İki Nemlendirici Ürün

Herkese Merhaba,

   Bugün sizlerle bu mevsimde günlük kullandığım iki üründen bahsedeceğim. Bu ürünler; Avon'dan denemek için almış olduğum Anew Vitale Günlük Krem  ve bana hediye gelen  dudak balmı.

   Anew Vitale Day Cream, 25 spf içeren 15 ml'lik bir ürün. Benim cildim öyle çok kuru değil. T bölgem yağlanırken burun kenarlarım kurumuş olabiliyor. Biraz karışık :) Bu kremin nemlendiriciliği cildim için normal düzeyde geldi. Artı bir güneş kremi kullanma ihtiyacı duymuyorum 25 spf kış ayları için normal düzeyde bir koruyuculuk.E cildimde de sorun yaratmayınca üründen bir tane daha sipariş ettim onu kullanıyorum:) Yapısı bir niveanın mavi kutudaki kreminden daha az yoğunlukta ancak öyle sürünce akıp giden bir yoğunluk değil. :) Nivea kremini bilmeyen görmeyen yoktur diye düşünüp yoğunluğunu onunla karşılaştırmak istedim.

GFC'de Bu Sorun Varsa Çözebilirsiniz

Herkese Merhaba,

   GFC'de şu sıralar bir sorunla karşılaşıyordum. Bir arkadaşıma danışarak bu sorunu çözüme ulaştırabildim.

   Bu gadget hatalı olarak yapılandırıldı. Web yöneticileri için ipucu: Lütfen "Friend Connect Ayarları-Anasayfa URL'si"nin bu sitenin URL'siyle eşleştiğinden emin olun.
 
   Eğer sizler de böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız, öncelikle blog tasarımı yaptığımız blogger sayfamıza giriyoruz. Ardından Ayarlar sekmesine tıklıyoruz. Temel Ayarlar'dan blog adresi yazan yere tıklıyoruz. Blog adresimizi "Düzenle"ye tıklayarak bir yada bir kaç harf eklemesi yapıyor ve kaydediyoruz. Ardından blogumuzu görüntüleyebiliriz. Düzelmiş olacaktır. Daha sonra hemen aynı ayara dönüp blog adresimizi eski haline düzeltip ayarı kaydediyoruz. :) Böyle de olmadıysa blogumuzun adresinde xxx.blogspot.com.tr yazıyorsa ".tr"yi siliyoruz ve değişiklikleri kaydediyoruz ardından tekrar kontrol ediyoruz. Umarım çözebilmişizdir. :)

   Hoşçakalın.

21 Ocak 2014 Salı

LÖSEV'in Akraba Evliliği Projesi'nden Bahsedelim

Herkese Merhaba,

   Bugün çok önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak ve halk tarafından en çok tanınan sivil toplum kuruluşu seçilen LÖSEV'in gerçekleştirdiği bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. Lösev sayfasına girip bakarsanız bu sloganı göreceksiniz. 

   El Kızından Gelinim Olsun

   Sağlıklı Bebeklerim Doğsun...

  Ne güzel söylemişler hem sağlığımız hem de cebimizdeki büyük deliğin akraba evliliklerinin olduğunu. 
  
   Bu yazımda LÖSEV'den alıntı yapılan resimleri de paylaşacağım. 
   
   Akraba evlilikleri ülkemizde geçmişten gelen çok yanlış bir uygulamadır. Doğuda bu uygulama çok normal görülebilmektedir. Öyle ki, Türkiye Parazitoloji Derneği ve bazı üniversitelerin Halk Sağlığı Ana Bilim dalında GAP bölgesinde yapılan bilimsel çalışmalarda Diyarbakır'da akraba evliliği oranı %47.6 bulunmuştur. Böylesine büyük bir oranın sonuçları da ağır olabilmektedir. 

20 Ocak 2014 Pazartesi

Bensukaya.com'dan bir çekiliş var


Bu pembe fırça setini mutlaka bir yerlerde görmüşsünüzdür. Şimdi bu güzel fırçaların çekilişi varken katılmamak olmazdı.
Eğer bu seti istiyorsanız hemen tıklayın.

Secret Fantasy Kiss Parfüm İnceleme


Herkese Merhabaa
   
   Parfüm çıkalı çok oldu ancak deneme fırsatı bulamamıştım. Avon'un bu kokusu şeker ve meyve bileşiminden oluşmuş çok şirin bir koku. 
   
   Daha önce Secret Fantasy ve Secret Fantasy Star'ı denemiştim yakında karşılaştırma yazım da gelecek. 

Match kozmetikten bir çekiliş duyurusu var :)



Konjac sünger, Organique Vücut Kremi, Organique Çikolatalı Sabun ve Match Bio-Selüloz Yüz Maskesinden oluşan hediye paketi bir kişiye gidecekmiş. Çekilişe katılmak ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

19 Ocak 2014 Pazar

Aklından Bir Sayı Tut Okudum ve Bitirdim :)

 
   Herkese Merhaba,

   Bu kitabı hepiniz bir yerlerde görmüş ya da duymuşsunuzdur. Kitap oldukça sürükleyici ve sade bir dille yazılmış. John Verdon'ın ilk kitabı olmakla birlikte bir çok okuyucuya ulaşmış bir kitap.

   Okumaya başlıyorsunuz ve sürekli "Şimdi ne olacak?" beklentisi içinde kitabı hızlıca okuyabiliyorsunuz.
Kitap içeriği, yatalak bir kadın ile oğlu arasındaki diyaloglarla başlıyor. Ardından bir polisiyenin içinde buluyorsunuz kendinizi.

Merhabaa çekiliş varmış hemen katılalım.

Bakım Blog'un Çekilişi Var!


Merhaba ;
Yeni bir çekilişimiz var.
Sackolik.com işbirliği ile düzenlenen bu çekilişte  5  kişi aşağıdaki ürünleri kazanacak.
Hepsi de saç bakımında uzman markalar.

Sitede , çekilişte de hediye edilecek olan  Kerastase ,schwarzkopL'oreal markaları dışında wella ve John frieda markaları da uygun fiyatlardan  satışta.




Ürünleri incelemek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Çekiliş sadece blog sahibi katılımcılara açık.
Katılım için yapılması gereken ; blogu sağdaki " bu siteye katılın " butonuna tıklayarak izlemeye almak ve bu çekiliş yazısını blogunuzda " olduğu gibi " paylaşmak.
Yapacağınız diğer paylaşımlar herhangi bir ek hak getirmeyecektir.
Aşağıya bıraktığınız yoruma hangi ürünü istediğini söylerseniz , saç tipinize uygun bir ürün gönderilmiş olur ^^
Bu arada ,  kargo firmaya aittir.
Bol şans.

17 Ocak 2014 Cuma

Günlük bir makyaj önerisi

Herkese Merhabaa...
Bu gün sizlerle genelde günlük makyajımda kullandığım ürünlerden bahsedeceğim. 
   Ben makyajıma tabii ki makyaj bazı ile başlıyorum. The Balmın bu ürünü oldukça kullanışlı ve Gratislerden rahatlıkla bulabilirsiniz. :) Yapısı gercekten çok güzel ipeksi bir his bırakıyor tende.
   Ardından yüzümüze Fondöten de uygulayabiliriz ancak ben pek fondöten kullanmıyorum. BB kremler benim ihtiyacımı karşılıyorlar. Bu iki ürünü kullanıyorum ve sabitlemesini mac fırçamla yapıyorum. neden bu iki ton derseniz yüzümüzdeki normalde de olan renk farklılıkları için diyebiliriz. Göz altlarımızda elmacık kemik üstlerini aydınlatmak için açık tondaki kremi tercih ederken daha koyu olan kremi yanaklarımıza bronzer sürebileceğimiz konturlama yerlerine, burun kenarlarına ve diğer yerlere uyguluyorum. Ardından fırça yardımıyla güzelce yüzüme yediriyorum. Oldukça doğal bir görüntü elde ediyorum. 
   Açık olan renk Maybelline New York'tan Dream Fresh BB Kremin Fair adlı yani açık rengini kullanıyorum. Spf 30 içeren bu krem güneş ışınlarına karşı da cildimizi korumakta. :) Koyu olan renk ise Diadermine Derma-Beaute BB Creme Sublime'den Teinte Sable rengi biraz koyu geliyor ancak bu benim zaten istediğim tonda. Fotoğrafta renkleri ışık nedeniyle çok belli olmuyor sanırım. Koyu olan renk aslında daha koyu duruyor tenimde. Diadermine'in bu ürünü ayrıca Anti-Age yani yaşlanma karşıtı bileşenler de içeriyor. :) Tek kremle çift etki. 

2 Ocak 2014 Perşembe

Yine Yeni Yeniden :)




   Hepinize tekrar Merhabaa :) Sağlık sorunlarını aşıp yeni yıla girerken blogumuza dönüşümüzü kutluyoruz :) Bizi bu yıl çok sık göreceksiniz blog yazılarımız, videolarımız, tanıtımlarımızla...